Waarom Zwemschool 't Spatje?

Zwemschool 't Spatje is de enige zwemschool waar kinderen vanaf 3 jaar met een goed resultaat, en binnen een afzienbare tijd, echt leren zwemmen. Door een zeer individuele aanpak zijn de resultaten uitstekend. Een groot voordeel is ook dat u als ouder heerlijk op het terras de zwemlessen en de vorderingen van uw kind kunt volgen onder het genot van een heerlijke kop koffie.

Waarom leren bij ons alle kinderen zwemmen?

Wij werken bij ons in de zwemschool met docenten die een veelzijdige opleiding hebben genoten en bovendien al een jarenlange ervaring hebben. Wij gaan uit van vier kinderen per leerkracht per half uur. De les bestaat altijd uit een gedeelte wat ze zelf al kunnen en uit een gedeelte nieuwe stof. Bij de nieuwe stof worden de kinderen altijd individueel geholpen. Omdat alle docenten altijd aanwezig zijn, ontstaat er ook een vertrouwelijke band met de kinderen, deze band is zeker bij de heel jonge kinderen van groot belang.

Het belang van snel en goed leren zwemmen?

Dit belang is drieledig, enerzijds de tijd die de ouders er zelf in moeten en of willen steken. Anderzijds wanneer het kind op een vlotte manier leert zwemmen zal het plezier van het kind duidelijk merkbaar zijn. Ook een belangrijk punt is dat wanneer het kind een wat moeilijke periode doormaakt het sneller door de stof heen gaat en dan weer sneller plezier in de zwemles krijgt. Een kind wat echter geen enkele moeite heeft met de stof, krijgt alle ruimte om in een recordtijd de zwemkunst machtig te worden. Kinderen van 4 die al hun C-diploma behalen en oudere kinderen die binnen 50 klokuren hun C behalen zijn geen uitzondering bij ons

Diplomazwemmen

Doordat we bij onze zwemschool gemiddeld 10x per jaar diplomazwemmen is de doorstroming vrij vlot. De periode dat een kind op de wachtlijst staat is dan ook nooit erg lang. Nu aanmelden om voor jouw kind? Klik hier.

Zwemschool 't Spatje

Zwemschool ’t Spatje, aangesloten bij het NPZ-NRZ en volledig gecertificeerd, geeft privé zwemles aan kinderen. De jeugd die wil leren zwemmen, of het al een tijdje zonder succes ergens anders probeert, krijgt door de individuele aandacht alle ruimte om de zwemkwaliteiten te ontwikkelen.

De kracht van onze werkwijze is toegespitst op het individu. De kinderen leren zwemmen stapsgewijs, of eigenlijk slagsgewijs. We kijken of een kind toe is aan een volgend stapje en individuele aandacht is inderdaad het geheim van ’t Spatje. Ieder kind wil weer aandacht hebben op een andere manier. De een wil veel keiharde aanmoedigingen en de ander wil juist lekker zwemmen en doorgaan.’

Kinderen van drie jaar tot tien jaar zitten bij ’t Spatje op zwemles. De kinderen leren bij ons een ding tegelijk, en als ze dat onderdeel goed onder de knie hebben, gaan ze pas iets nieuws proberen. Dus: eerst de schoolslag, dan rugzwemmen, dan leren duiken, enzovoort: ze gaan steeds een stapje verder.

Ouders zitten soms met hun handen in het haar dat het zo lang duurt voor hun kind leert zwemmen. Wij geven wel die individuele aandacht aan het kind en spreken hem/haar aan op wat er anders kan of moet bijvoorbeeld: ‘Kijk naar je handen als je benen sluit', of, 'maak lang en sluit.’